de nieuwste trendkleuren voor de slaapkamer in 2023

Wil je je slaapkamer een nieuwe ‘look’ geven? Met wat subtiele kleuraanpassingen in je beddengoed en accessoires kun je je interieur eenvoudig een andere uitstraling geven. We inspireren je graag met de nieuwste kleurentrends voor de komende herfst/winter periode. Opvallend is dat bij alle trends rust, eenvoud, comfort en natuurlijke materialen centraal staan. Dat is eigenlijk ook niet vreemd want kleuren hebben veel impact op je gemoedstoestand. En in hectische tijden waarin veel gebeurt in de wereld is het fijn als je thuis en in de slaapkamer in een oase van rust terechtkomt. Lees snel verder voor nieuwe inspiratie en de slaapkamer trendkleuren voor 2023.

 1. Japandi: Scandinavisch design meets Japanse eenvoud
  De Japandi stijl is de interieurtrend die je inmiddels een jaar of twee veel ziet. Het is de interieurtrend die Japanse eenvoud en Scandinavisch design combineert. De uitstraling is minimalistisch, functioneel maar warm en rustgevend. Typische kleuren die binnen deze stijl passen zijn beige, diverse tinten bruin, wit, licht- en donkergrijs. Japandi is dus een combinatie van rustige aardse tinten met (houten) designmeubels uit Scandinavië.
 2. Haal de natuur naar binnen
  Onze slaapkamers kleuren steeds groener en natuurlijker. De verbinding met de natuur en het milieu is onlosmakelijk. Is het niet de groene kleur van het dekbedovertrek of kussenslopen in aardetinten, dan wel via verschillende planten die onze kamers opfleuren. Planten zorgen voor een natuurlijke sfeer in de slaapkamer. Ideaal zijn ook de luchtzuiverende planten die helpen in het verbeteren van de luchtkwaliteit. Ook hemelsblauw, grijs en natureltinten zoals beige doen het goed en passen perfect binnen de natuurlijke, duurzame slaapkamertrend in 2023. Wij voorspellen dat deze trend nog vele jaren zal voortduren!
 3. Minimalistische zen interieur
  Een slaapkamertrend die ook in het komende jaar populair zal zijn, is het minimalistische zen. In hectische tijden waarin we nu leven willen we in huis en in de slaapkamers juist rust ervaren. Rustige sferen, kalmerende kleuren passen perfect binnen de trend van het minimalistische leven. Wil je ook zoveel mogelijk rust in je slaapkamer, zorg er dan voor dat het een oase van rust wordt door je spullen zoveel mogelijk op te bergen. Alle spullen die niet essentieel zijn bewaar je netjes in diverse slaapkamer- of inbouwkasten. Bijkomend voordeel met een minimale inrichting is dat je niet zo vaak hoeft af te stoffen!Wit is verreweg de meest populaire kleur voor beddengoed. Een slaapkamer geheel met wit beddengoed geeft het een luxe hotelsfeer. Andere trendkleuren die binnen het minimalisme passen en je slaapkamer een iets warmere uitstraling geven: gebroken wit, (parel-) beige en andere grijs- en natureltinten. Ook ton sur ton kleuren, dus een kleurenpalet dat bestaat uit één basiskleur, dat je toepast in verschillende tinten.
 4. Zachte pasteltinten
  Tot slot, pasteltinten. Deze hebben iets liefelijks, aaibaar. Het is allang verleden tijd dat deze pasteltinten enkel in kinderkamers horen. Pasteltinten zijn ideaal om een klein beetje kleur aan te brengen in een slaapkamer maar toch de rust te bewaren. Probeer eens roze of mint blauwgroene kussenslopen, lakens of kleden te combineren in je verder neutrale slaapkamer. Dat oogt niet alleen zacht maar je slaapt ook heerlijk zacht. Succes verzekerd!

  Op de hoogte blijven van alle nieuwste slaapkamertrends, onze slaaptips en leuke acties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct 10% korting bij je eerste aankoop.