Positieve eigenschappen van TENCEL™

Bij KOALA HUG vinden we comfort, gemak en duurzaamheid heel belangrijk. Daarom hebben we bewust gekozen voor beddengoed van 100% TENCEL™ Lyocell. Het hoofdingrediënt is: eucalyptushout. Anders dan je misschien zou denken is het superzacht! Het brengt veel positieve eigenschappen met zich mee en zorgt voor een optimale nachtrust. Maar wat is TENCEL™ Lyocell nu precies?

TENCEL™, een heerlijke superstof
TENCEL™ is sterk, maar toch heerlijk zacht. Het is ook vochtabsorberend want het droogt heel snel in de natuurlijke lucht en neemt daarnaast transpiratievocht goed op. Wat ook heel prettig is, is dat het temperatuurregulerend is. Dat is ideaal voor als jij of je partner een ‘koud’ of juist ‘warm type’ bent (of andersom). De stof is bovendien ademend en blijft heerlijk ruiken, want bacteriën kunnen zich niet nestelen of hechten aan de gladde vezel. Hierdoor blijft je beddengoed dus fris ruiken want transpiratievocht en -geur verdwijnen volledig. TENCEL™ verenigt eigenlijk alle positieve eigenschappen van andere natuurlijke vezels, in één heerlijke superstof. Kortom, wij zijn er dol op!

De productie van TENCEL™
TENCEL™ is een heel bijzonder materiaal: het is heel licht en zacht, maar tegelijkertijd sterk en comfortabel. Soms worden de woorden TENCEL™ en lyocell door elkaar gebruikt. TENCEL™ is een duurzame variant van de stof lyocell. Het is een merk, ontwikkeld door het Oostenrijkse duurzame stoffenbedrijf Lenzing AG. Dit stoffenbedrijf produceert haar vezels heel nauwkeurig en volgens strikte duurzaamheidseisen.

Voor het samenstellen van TENCEL™ gebruikt Lenzing houtpulp dat afkomstig is van duurzaam beheerde bossen met het FSC-keurmerk (Forest Stewardship Council). Dit keurmerk garandeert een evenwichtige kap voor het behoud van duurzaam bosbeheer en zorgt ervoor dat het ecosysteem in bossen niet verstoord wordt. De leefomgeving van bosdieren komt ook niet in het geding. Al met al een mooi, duurzaam alternatief.

Bij het productieproces van TENCEL™ is sprake van een ‘closed loop’: meer dan 99% van het water en de oplosmiddelen die tijdens het proces gebruikt worden, worden opgevangen en hergebruikt. Het bleken van de vezels gebeurt volledig chloorvrij. Zo zijn alle productiefasen zo duurzaam mogelijk ingericht.

Voordelen van TENCEL™
• Ventileert goed en houdt je in de winter warm en in de zomer koel
• Zo warm als wol, zo zacht en fijn als zijde (dat voelt prettig aan voor je huid en haar)
• Waterabsorberend
• Voelt koeler aan dan katoen
• Kreukt minder dan katoen
• Blijft schoon en fris: bacteriën, schimmels of bedwantsen krijgen geen kans zich te nestelen
• Er komen geen pesticiden aan te pas en is puur natuurlijk

KOALA HUG is sinds haar oprichting in oktober 2021 branded partner van TENCEL™ Lyocell, merknaam van het Oostenrijkse bedrijf Lenzing.