Hoe verwijder je vlekken uit TENCEL™ beddengoed?

Vlekken in je beddengoed zijn supervervelend – dat snappen we. Maar een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje. Misschien heb je vetvlekken van je bodylotion of gezichtscrѐme op je TENCEL™ kussensloop? Of je morste per ongeluk een glas wijn in bed en zit er nu een wijnvlek op je TENCEL™ Lyocell dekbedovertrek. Hoe verwijder je vlekken uit TENCEL™ beddengoed? Wat de oorzaak ook is, we hebben er gelukkig een oplossing voor. Lees hier ook hoe je je lyocell beddengoed het beste kunt wassen.

Algemene vlekken

Heb je een hardnekkige vlek in je TENCEL™ kussensloop? Probeer dan dit eens: gebruik een klein beetje chloorvrije vlekverwijderaar en laat het even inwerken. Was het beddengoed daarna op de gebruikelijke manier.Je kunt ook het volgende proberen. Meng een eetlepel azijn met 4 eetlepels water. Breng het mengsel aan op de vlek en laat het even inwerken. Was het daarna zoals gewoonlijk. Nog een andere oplossing is om zuiveringszout (baking soda) met warm water te mengen. Test dit eerst op een onopvallende plek van het beddengoed om te zien of het de kleur verandert. Als dat niet het geval is wrijf dan het mengsel op de vlek. Laat het drogen en was zoals gebruikelijk.

Vetvlekken

Als je een vetvlek hebt van bodylotion of gezichtscrѐme, kun je proberen de vlek te behandelen met afwasmiddel. Was je lakens in de wasmachine met ¼ kopje afwasmiddel en koud water óf maak de vlek nat met water en wrijf er een theelepel afwasmiddel op en was het laken vervolgens zoals gewoonlijk. Dit werkt omdat afwasmiddel een natuurlijke ontvetter is.Wat je ook kunt proberen is om shampoo te gebruiken. Net zoals bij afwasmiddel, wrijf je een theelepel shampoo in om de vetvlek te verwijderen. Was het lyocell beddengoed daarna zoals gebruikelijk.

Donkere vlekken (wijn- of bloedvlekken)
Wat te doen als je donkere vlekken hebt? Week de vlek direct in koud water om te voorkomen dat de vlek verder intrekt. Laat vervolgens het TENCEL™ beddengoed gedurende 15 minuten weken in een chloorvrij reinigingsmiddel en koud water. Doe dit langer als de vlek er al enige tijd zit. Gebruik geen warm water omdat dat er juist voor zorgt dat de vlek meer in de stof trekt. Afhankelijk van de duur dat de vlek er zit kan dit proces een paar uur duren. Als de vlek niet verdwenen is, wrijf het laken zachtjes over elkaar of dompel in het water en knijp het vocht er voorzichtig uit. Check of de vlek weg is – was het dan zoals gebruikelijk. Als de vlek nog zichtbaar is, spoel dan met koud water en herhaal het proces.

Wat je NOOIT moet doen met TENCEL™

Gebruik nooit bleekmiddel voor je TENCEL™ Lyocell beddengoed. Lyocell is namelijk een heel delicate stof. Bleekmiddel is heel agressief en kan je beddengoed beschadigen. Kies dus altijd voor een bleekvrij wasmiddel en vlekverwijderaar, bij voorkeur een duurzame wasmiddel en vlekverwijderaar op basis van natuurlijke ingrediënten.

Hoe was je je TENCEL™ beddengoed? 

Zorg ervoor dat je je TENCEL™ beddengoed altijd in koud water en op een fijnwasprogramma wast. Gebruik een mild (bij voorkeur biologisch afbreekbaar) wasmiddel om beschadiging of slijtage van de stof te voorkomen. Keer je beddengoed indien mogelijk binnenstebuiten en gebruik een waszak om beschadiging, slijtage of ‘pilling’ tegen te gaan. Gebruik geen bleekmiddel, omdat dit het beddengoed kan beschadigen. Wasverzachter is niet nodig, want ons beddengoed is van nature al superzacht!

Op de hoogte blijven van nieuwe collecties, onze slaaptips en leuke acties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct 10% korting bij je eerste aankoop.