Quiet Luxury in je slaapkamer

Quiet Luxury in je slaapkamer

Quiet Luxury heeft de laatste tijd enorm aan populariteit gewonnen en betekent niet alleen een transformatie in de mode, maar ook in interieurstyling. De trend legt de nadruk op ingetogen elegantie, hoogwaardige materialen en tijdloos design. Een van de belangrijkste aspecten van Quiet Luxury is de duurzaamheid van de gebruikte materialen, onder andere van het beddengoed. Voor iedereen die hun slaapkamer willen inrichten volgens de Quiet Luxury lifestyle, volgen hier onze tips om een luxe, serene slaapkamer te creëren.

Wat betekent Quiet Luxury?

Quiet Luxury is een minimalistische benadering die waarde hecht aan tijdloze elegantie, subtiele details en echt vakmanschap. Je herkent het aan het gebruik van neutrale kleuren, strakke lijnen en hoogwaardige materialen die verfijning uitstralen zonder op te scheppen over de materiële waarde van al je spullen. Deze trend geeft een verlangen naar verfijnde esthetiek weer, een die elegantie typeert zonder schreeuwerige merknamen te tonen. In een slaapkamer vertaalt dit zich naar een focus op puurheid, comfort, kwaliteit en duurzaamheid. Hoe lekker is het om na een lange werkdag je lekker terug te kunnen trekken in een kamer waar je echt tot rust kunt komen?

Je slaapkamer als oase van rust

Dat Quiet Luxury zo sterk in populariteit is gestegen is te verklaren doordat het een reactie is op alle luidruchtige, opschepperige uitingen van rijkdom. Het materialistische in de mode en interieurstyling, met veel gebruikmaking van logo’s, heeft plaats gemaakt voor bewust consumeren. Je huis is een vertrouwd toevluchtsoord geworden waar je, ook na de Covid19 lockdown, veel tijd doorbrengt. Je slaapkamer is als een oase van rust waar je op je gemak een boek kunt lezen, mediteren, loungen. 

Duurzaam beddengoed is goed

Duurzaamheid is een belangrijk element binnen Quiet Luxury. Het gaat om het bewust kiezen van producten die niet alleen van hoge kwaliteit zijn, maar ook ethisch verantwoord en milieuvriendelijk. Duurzaam beddengoed bijvoorbeeld is gemaakt van biologisch verantwoorde materialen die goed zijn voor de planeet en ook beter zijn voor jouw gezondheid en die van anderen. Investeren in duurzaamheid betekent ook kiezen voor spullen die lang meegaan, waardoor het niet nodig is om meubels of beddengoed vaak te vervangen. Zo help je mee om de afvalberg tot een minimum te beperken.

Hoe breng je Quiet Luxury in je eigen slaapkamer?

1. Kleurenschema
Kies voor neutrale tinten zoals wit, beige en grijs om een serene rust te creëren. Deze basic kleuren ogen rustgevend en zorgen voor een goede basis voor andere design elementen.

2. Hoogwaardige materialen
Investeer in een goede kwaliteit dekbedovertrekken, lakens en ander beddengoed. Kies voor een dekbed en dekbedhoezen van natuurlijke vezels zoals TENCEL™ Lyocell of linnen. Deze materialen zijn niet alleen milieuvriendelijk gemaakt, maar gaan ook lang mee. TENCEL™is bovendien ongelofelijk zacht, wat zorgt voor optimaal slaapcomfort.

3. Minimalistisch design
Omarm eenvoud in het design. Koop beddengoed met minimale prints of een strak, rustig ontwerp. Subtiele texturen en ingetogen details kunnen juist diepte geven aan je slaapkamer zonder overweldigend te zijn.

4. Geen logo’s in de slaapkamer
Haal meubels en beddengoed in huis van merken die duurzaamheid echt ondersteunen en sociaal verantwoord ondernemen in plaats van commerciële merken die ‘koop mij, koop mij’ stimuleren. Kies liever voor beddengoed dat milieuvriendelijk is gemaakt en merken die fairtrade in hun hart hebben gesloten.

5. ‘n Subtiele, persoonlijke touch
Houd meubels en accessoires minimalistisch en functioneel. Een goed gemaakt houten bedframe, een strak nachtkastje en een minimalistische lamp kunnen een uitstraling al compleet maken zonder al te veel poespas. Voeg daarbij persoonlijke accenten toe die jouw smaak weerspiegelen. Dat kan een kunstwerk zijn, een design boek of een schilderij. Of zelfs een ingelijste kindertekening. De items moeten in elk geval de sereniteit van je kamer versterken zonder al te veel rommel te creëren.

Embrace de Quiet Luxury lifestyle

Het actief inbrengen van de Quiet Luxury trend in je slaapkamer gaat over meer dan alleen het esthetische, uiterlijke vertoon. Het is een lifestyle die kwaliteit, elegantie en duurzaamheid centraal zet. Het gaat om het creëren van een huis waar bewust leven en goed zijn voor mens, dier en omgeving belangrijk is. Je kiest er voor om bewust om te gaan met schaarse middelen en er zuinig op te zijn. Hoogwaardige, natuurlijke materialen zoals linnen, TENCEL™ en wol passen daar uitstekend bij. Zo transformeer je je woning en slaapkamer tot een luxe rustgevende toevluchtsoord. Uiteindelijk gaat Quiet Luxury niet om het pronken van al je spullen. Het gaat om echte luxe, het waarderen van de fijne dingen in het leven en genieten op een manier die zowel bewust als duurzaam is. Dus hup, trek je schoenen uit, doe je loungepak aan en geniet van de heerlijke rust in je eigen huis.