Hoe moet ik TENCEL™ beddengoed wassen?

 

HOE MOET IK TENCEL™ BEDDENGOED WASSEN?


Slapen op TENCEL™ beddengoed is heerlijk! Als je het eenmaal een keer hebt ervaren wil je gegarandeerd niets anders meer. Gelukkig ontdekken steeds meer mensen alle bijzondere eigenschappen van dit bijzonder duurzame materiaal en hoe lekker het slaapt. Maar hoe moet je dit eucalyptus beddengoed nu wassen? Hoe houd je het materiaal zo lang mogelijk mooi? Lees hier onze tips om je beddengoed te wassen en te onderhouden.

WAT IS TENCEL™?

TENCEL™ Lyocell vezels worden gemaakt van duurzame eucalyptusbomen die gecertificeerd en gecontroleerd worden in Europa. TENCEL™ vezels worden geproduceerd door de in Oostenrijk gevestigde Lenzing Group. Deze onderneming staat al vele jaren bekend om haar ambitie om ecologisch en duurzame stoffen uit eucalyptushout te ontwikkelen. Ze heeft een goede reputatie opgebouwd in de textielindustrie mede door de duurzame productie van begin tot einde. Het houtpulp wordt getransformeerd tot cellulose vezels van waarmee de stof gemaakt wordt met een extreem lage ecologische impact. Het materiaal staat bekend om het comfort en luxe uitstraling en levert een topkwaliteit beddengoed op. De stof is sterk, neemt vocht op en is ventilerend en extreem zacht op de huid.

OP WELKE TEMPERATUUR MOET IK WASSEN?

Het is een heerlijke en sterke stof. Wij bij KOALA HUG zijn er dol op! Maar het is belangrijk om er delicaat mee om te gaan om de levensduur zo veel mogelijk te verlengen. TENCEL™ beddengoed was je het beste op een lage temperatuur, in een waszak. Op 30 graden wassen is voldoende, desnoods af en toe op 40 graden om hardnekkige vetvlekken eruit te wassen. Het materiaal heeft een luxe glans, die door gebruik wat minder glimmend wordt. Na het wassen kan het beddengoed wat stugger aanvoelen. Maar maak je geen zorgen, dit is heel normaal. Tijdens het drogen wordt het weer heerlijk zacht en soepel.

1. Was, zo mogelijk binnenstebuiten, op 30 graden (maximaal 40 graden)
2. Kies een kort wasprogramma (±1 uur). Geloof ons, dit wast even goed schoon en is beter voor de stof en het milieu
3. Gebruik een waszak om de stof mooi te houden en te beschermen tegen wrijving tijdens het wassen
4. Laad de machine niet te vol
5. Gebruik mild vloeibaar wol & fijn wasmiddel. Het gebruik van wasverzachter is niet nodig
6. Gebruik weinig wasmiddel voor optimaal kleurbehoud. Vermijd elk wasmiddel met chloor of bleekmiddel. Dit kan namelijk de stof aantasten
7. Was gescheiden van andere materialen en kleuren

 

MAG TENCEL™ IN DE DROGER?

Wij raden aan je beddengoed op natuurlijke manier, aan de waslijn, te drogen. Dit is niet alleen beter voor de stof maar ook voor het milieu. Hoe minder vaak je je dit materiaal in de droger doet, hoe beter voor de stof. Hiermee verleng je de levensduur ervan. Wil je toch de droger gebruiken, gebruik dan kort het ‘low heat’ programma.

KAN IK TENCEL™ STRIJKEN?

Ja hoor, strijken kan op middelhoge temperatuur. Heb je geen tijd of zin om te strijken maar wil je toch zoveel mogelijk kreukels voorkomen? Centrifugeer op een laag toerental. Stop de machine niet te vol en hang je beddengoed direct na het wassen goed uit. Tot slot nog een tip: doe het (nog licht gekreukte) beddengoed op het bed, en ga er met een handstomer overheen. Dit verwijdert gemakkelijk alle zichtbare kreukels en het scheelt je een hoop strijktijd!

DUURZAAM BEDDENGOED BESTELLEN

Ben je benieuwd en wil je een ecologisch dekbedovertrek, hoeslaken, kussensloop of een lyocell dekbed bestellen? Dat kan natuurlijk! Bekijk hier ons uitgebreide duurzaam beddengoed assortiment. Heb je vragen over beddengoed of over dit specifieke materiaal? Neem gerust contact op met het team van KOALA HUG. We helpen je graag! Mail naar hello@koalahug.eu of gebruik het contactformulier op onze website.

Op de hoogte blijven van alle nieuwste slaapkamertrends, onze slaaptips en leuke acties? Schrijf je dan gratis in voor onze
KOALA HUG nieuwsbrief en ontvang direct 10% korting bij je eerste aankoop.