Zoek je duurzamer beddengoed dan katoen of bamboe?

Zoek je duurzamer beddengoed dan katoen of bamboe?

Misschien ben je van huis uit gewend om beddengoed van katoen of bamboe te kopen. Lekker makkelijk, je kunt het tegenwoordig overal krijgen, zelfs in de supermarkt in een van de koopjesbakken. Met een paar keer graaien ben je voor enkele tientjes klaar en heb je je volledige slaapkamer opnieuw ingericht. Hmm…, maar heb je dan een duurzame aankoop gedaan? Heb je dan iets gekocht dat goed is voor je eigen gezondheid? Is het diervriendelijk en goed voor de natuur? Is het milieuvriendelijk?

Met onze jarenlange expertise hebben wij na grondig onderzoek en vele testsessies hét alternatief voor katoen of bamboe beddengoed gevonden. Wat maakt TENCEL™ Lyocell beddengoed zo superieur ten opzichte van een eco-katoenen dekbedovertrek of een bamboe kussensloop?

FSC keurmerk (Forest Stewardship Council)

* Ja, er is zeker een veel duurzamer en milieuvriendelijker alternatief dan eco-katoen of bamboe beddengoed! TENCEL™ beddengoed is een van de meest duurzame stoffen ter wereld. Het is 100% biologisch afbreekbaar. TENCEL™ bedlinnen is bovendien volledig vegan en diervriendelijk.

* TENCEL™ wordt gemaakt van houtsnippers van eucalyptusbomen. De eucalyptusbomen, die worden gebruikt worden met zorg geselecteerd en blijven traceerbaar. Dit is veel duurzamer dan het laten groeien van katoenplanten. Zo wordt voor katoen veel meer pesticiden gebruikt. Biologisch katoen is al wel beter dan de regulier soort. Echter, voor het laten groeien van eucalyptusbomen is tot zo’n 85% minder water nodig dan voor katoenplanten. Of dat nu biologisch of regulier katoen is maakt niet uit. En juist de noodzaak van het gigantisch hoge waterverbruik om (bio-)katoen te produceren is wat veel mensen niet beseffen.

* Voor de productie van TENCEL™ kan gebruik gemaakt worden van een ‘closed loop system’. Dit betekent dat minstens 99% van de chemicaliën opnieuw gebruikt wordt. Anders dan bij de katoenproductie of voor het maken van bamboe beddengoed, zorgt dit ‘gesloten systeem’ ervoor dat er geen chemicaliën in de natuur terechtkomen.

* Eucalyptusbossen kunnen overal groeien. Je ziet ze dan ook in vele delen van de wereld, in Australië, Europa, Azië. Het mooie is dat de bomen ook op onvruchtbaar grond goed kunnen groeien. Daarnaast worden de eucalyptusbomen voor het maken van TENCEL™  duurzaam beheerd. Concreet betekent dit dat er altijd goed gekeken wordt waar en welke bomen gebruikt kunnen worden. Er worden tijdig nieuwe bomen geplant. Het merk TENCEL™ draagt het FSC-keurmerk (Forest Stewardship Council, het internationale keurmerk voor duurzaam hout).

De ongeëvenaarde zachtheid van TENCEL™ sateen dekbedovertrekken

De meeste mensen weten niet beter dan dat hun dekbedovertrek, lakens en kussenslopen van oudsher van katoen worden gemaakt. Katoen is afkomstig van de katoenplant, dat tot beddengoed geweven wordt. Wat een misvatting is, is dat satijn een materiaalsoort is. Dit is niet het geval. Satijn heeft te maken met de weeftechniek van de stof. De draden worden bij satijn dicht op elkaar geweven. Deze manier van weven maakt de stof zachter dan het regulier geweven katoen. Maar ook katoen satijn valt in het niet als je het vergelijkt met TENCEL™ sateen dekbedovertrekken.

Een kussensloop die boterzacht aanvoelt en ultiem slaapcomfort geeft? Duurzaam slapen was nog nooit zo lekker en milieuvriendelijk als met TENCEL™ Lyocell kussenslopen. Dit materiaal staat bekend om zijn weelderige zachtheid, waarmee je een gevoel van pure verwennerij krijgt iedere keer dat je je hoofd op het kussen legt. Het maakt de stof ook uiterst geschikt voor mensen met een gevoelige huid of eczeem. Geen enkele andere vegan materiaal kan de sensatie evenaren die je hierbij voelt. Zodra je eenmaal het slapen onder een TENCEL™ sateen dekbedovertrek hebt ervaren, wil je gegarandeerd nooit meer iets anders. Het beste van het beste. Het zachtste kussensloop voor je huid en haar. Beddengoed dat 100% biologisch, hypoallergeen en klimaatregulerend is. We zijn er dol op!

Bestel meteen onze collectie dekbedovertrekken en kussenslopen

Zelf het ultieme slaapgenot ervaren van een TENCEL™ Lyocell dekbedovertrek met bijpassende hoeslakens en kussenslopen? Neem dan gelijk een kijkje in onze webshop. We beschikken over verschillende kleuren zoals parelbeige, sneeuwwit, leisteengrijs, oceaanblauw, woudgroen. Mix & match er maar op los!