Q&A – 7 vragen aan KOALA HUG oprichter Sandie Chan

In 2021 richtte ze samen met haar broer Robert het duurzame beddengoedmerk KOALA HUG op. Wie is ze? Wat doet ze? Heeft ze een gezonde lifestyle? Hoeveel slaap heeft ze nodig? Waar komt de naam KOALA HUG beddengoed vandaan? Tijd om haar het hemd van het lijf te vragen! 7 Vragen aan KOALA HUG oprichter Sandie Chan.

Q: KOALA HUG – wat een leuke naam. Waar komt de naam vandaan?
Sandie: ‘Hey leuk dat je dat zegt. De naam KOALA HUG heb ik verzonnen. Al ons luxe duurzame beddengoed wordt gemaakt van het duurzame materiaal TENCEL lyocell eucalyptus, een materiaal of eigenlijk is het een vezel, waar onze beddengoedcollectie om draait. Koala’s zijn zulke schattige knuffelbare beesten. Ze eten voornamelijk eucalyptusbladeren. Die link was snel gemaakt. En wist je dat koala’s 20-22 uur per dag slapen?’

Q: Je zegt dat huizen inrichten je passie is. Wat is je stijl?
‘Simplicity is the keynote of all true elegance’ zei Coco Chanel ooit. Ik hou van eenvoud, rust, naturel. Mijn huis en slaapkamer zijn dan ook heel basic ingericht met veel natuurtinten en maar een paar mooie eyecatchers. Het creëert ruimte en rust in mijn huis maar ook in mijn hoofd. Ik hou van een opgeruimd huis en kijk soms af hoe Marie Kondo dit doet (maar niet altijd lukt dit!). Voor op mijn bed heb ik alle kleuren dekbedovertrekken van ons beddengoedmerk in huis. Op dit moment ligt er een parelbeige dekbedovertrek van KOALA HUG op met extra kussenslopen in de kleur sneeuwwit. Ziet er elegant, luxe en tijdloos uit.’

Q: Wat is je favoriete item in je slaapkamer?
‘Haha, dat is een nogal intieme vraag.. Mijn favoriete item is mijn dekbed van 100% TENCEL. Dat slaapt zo heerlijk! Ik heb een huisstofmijtallergie en daarom is dit hypoallergene dekbed voor mij echt een uitkomst. Doordat de vezels van TENCEL zo glad zijn kunnen huisstofmijten zich er niet in nestelen. Dit zorgt ervoor dat ik geen last meer heb van jeuk, eczeem of een verstopte neus. Daarnaast ventileert dit dekbed echt heel goed, het reguleert je lichaamstemperatuur uitstekend, dus overmatig zweten of het juist heel koud hebben is voorgoed verleden tijd. Mijn dekbed gecombineerd met ons beddengoed voelt hemels aan. Het voelt zelfs nog beter aan dan slapen in een hotel.’

Q: Hoe blijf je in balans? Heb je een beauty secret?!
‘Heel simpel: gezond eten, veel bewegen en goed slapen. Ik heb een ontzettend leuk maar ook een druk leven. Ik plan mijn agenda altijd bewust niet té vol in, zodat ik ook tijd heb om te ontspannen. Ik drink veel water met citroen en groene thee, eet zoveel mogelijk plantaardig en gebruik haast geen zuivelproducten meer. Anders dan vroeger heb ik niet meer zo veel slaap nodig, hooguit 6 uur per nacht. Maar ik slaap dan wel echt goed. Kort maar krachtig, zeg maar.’

Q: Alles is tegenwoordig duurzaam. Hoe belangrijk is duurzaamheid voor jou persoonlijk?
‘Klopt, het woordje duurzaamheid wordt te pas en te onpas gebruikt, vaak om commerciële redenen. Jammer vind ik dat. Waarom niet eerlijk zeggen waar het op staat en samen toewerken naar die groene doelen? Het is immers voor de volgende generatie – onze kinderen, neefjes en nichtjes. Ik ben al jaren bezig om mijn leven zo duurzaam mogelijk te leven en mijn woning te verduurzamen. Ik maak altijd weloverwogen beslissingen. In alles wat ik doe of koop. Als ik spullen koop kijk ik naar de kwaliteit ervan en let er op dat ze lang meegaan en dus duurzaam zijn. Een tijdloos design is voor mij dan ook belangrijker dan dat iets trendy is.’

Q: Je houdt je ook bezig met productontwikkeling. Waar haal je je inspiratie vandaan?
‘Ik ben heel visueel ingesteld. Inspiratie haal ik overal vandaan: magazines, musea, de natuur, (sport-)mode, film… Vaak is het ook uit gesprekken die we hebben met klanten of ons klantenpanel. Zo hebben we ook onze antibacteriële TENCEL handdoekencollectie ontwikkeld, puur uit de gesprekken met onze klanten. We zijn nu bezig met weer een uitbreiding van onze collectie. Dat wordt heel mooi en spannend… Maar meer kan ik hier voorlopig nog niet over vertellen, dat is een verrassing!’

Q: Leukste moment van de dag? Waar word je blij van?
‘Oh, ik heb niet echt één favoriete moment van de dag. Gelukkig ben ik zowel een ochtend- als avondmens. Ik word wel heel blij als ik iemand heb kunnen helpen. Laatst kreeg ik een berichtje van een dame die ons wilde bedanken omdat ze nu veel beter slaapt. Ze vertelde dat ze vanwege een chemokuur eerder in de overgang was gekomen en last had van opvliegers en nachtelijk zweten. Daarnaast was ze een tijd al haar lichaamshaar kwijt waardoor haar huid extra gevoelig was. Sinds ze ons zijdezachte beddengoed en TENCEL dekbed gebruikt slaapt ze veel dieper en komt meer tot rust. Geweldig dat we mensen op die manier kunnen helpen beter te slapen. Ja, daar word ik heel blij van. Mission accomplished, denk ik dan.’

Op de hoogte blijven van alle nieuwste slaapkamertrends, onze slaaptips en leuke acties? Schrijf je dan gratis in voor onze KOALA HUG nieuwsbrief. Je ontvangt dan direct een mail met de KOALA HUG kortingscode van 10% die je kunt gebruiken voor je eerste aankoop.