BETER SLAPEN TIJDENS DE OVERGANG

Beter slapen tijdens de overgang

Beter slapen tijdens de overgang, het kan gelukkig! Afgelopen april vond de Week van de Overgang plaats. We zijn blij dat er steeds meer aandacht is voor de menopauze en voor de daarbij horende uitdagingen. Slaapproblemen staan hoog op de lijst van vrouwen in de menopauze. Graag geef ik je mijn tips. Hopelijk vind je ze waardevol en helpen ze je beter te slapen. Mijn top 1 tip? Kijk lekker rond op onze website en verwen jezelf met temperatuurregulerend beddengoed!

Tip 1 Moeite met inslapen? Neem vooraf al actie
Ontspan dan voor het slapen gaan met muziek, lezen of een warme douche of bad. Leg in elk geval twee uur vóór je gaat slapen je telefoon of iPad weg. Het licht van je beeldscherm werkt namelijk door en kan je nachtrust verstoren. Drink liever ook geen koffie of alcohol meer. Zelf drink ik ‘s avonds brandnetelthee of een bouillon van bleekselderij. Het werkt vochtafdrijvend en dat helpt als je lichaam veel vocht vasthoudt en voorkomt dikke, gezwollen enkels. Overleg eventueel met een overgangsconsulent of je huisarts wat jou kan helpen.

Tip 2 Steeds wakker? Ontdek je patroon
Heel irritant als je steeds wakker wordt en lang wakker ligt. Je eraan ergeren helpt zeker niet! Lig je te piekeren? Ik houd pen en papier naast mijn bed. Lig ik te malen dan schrijf ik dat direct op. Zo kan ik het loslaten en hoef ik niet bang te zijn dat ik iets vergeet. Wat ook kan helpen is om eens een paar weken een slaapdagboek bij te houden. Misschien herken je een patroon.

Tip 3 Tiktok, kijk (niet) naar de klok
Kijk niet steeds hoe laat of liever gezegd hoe vroeg het is. Probeer je ook niet druk te maken over het moment dat de wekker weer gaat. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar als je je ontspant, val je gemakkelijker weer in slaap.

Tip 4 Ogen die overdag dichtvallen? Doe tussendoor een dutje!
Weer een te kort nachtje gehad? Bedenk als je opstaat wanneer je een dutje kunt plannen. Dat geeft meteen rust. Doe dat dutje ook. Tien tot twintig minuten is genoeg. Het beste moment is voor 3 uur ’s middags.   

Tip 5 Mijn persoonlijke tip voor jou: het geheime wapen
Slaapproblemen staan hoog op de lijst van vrouwen in de overgang. Ik kan er over meepraten. Wat mij heeft geholpen is de keus voor een TENCEL™ dekbed en beddengoed. Dat is heerlijk zacht en ademend. Het is het geheime wapen dat je helpt om beter te slapen, ook tijdens de meest onrustige nachten van de menopauze.

Vijf redenen hoe beddengoed je kan helpen beter te slapen

 1. Zijdezachte verwennerij voor je huid
  TENCEL™ beddengoed voelt zijdezacht aan op je huid, waardoor je het gevoel hebt alsof je in een wolk van comfort slaapt. In de overgang, wanneer je huid gevoeliger kan zijn voor irritaties, is dit soort zachtheid precies wat je nodig hebt voor een rustgevende nachtrust. Een kussensloop van TENCEL™ eucalyptus helpt je bovendien om vouwen in het gezicht na het slapen te voorkomen.
 2. Natuurlijk ademend en koel voor een ontspannen slaap
  Het merendeel van de vrouwen in de overgang heeft last van opvliegers en nachtzweten. Het dekbed en dekbedhoes van TENCEL™ absorberen vocht en houden je koel, waardoor je opvliegers minder intens aanvoelen en je gemakkelijker terug in slaap valt. TENCEL™ is gemaakt is van eucalyptushout. Een natuurlijk ademend materiaal, dat ventileert en lucht doorlaat. Het absorbeert transpiratievocht als de beste, maar liefst 150% meer dan katoen. Dit voorkomt dat je ’s nachts klam en plakkerig wordt, waardoor je comfortabeler, dieper en ontspannen slaapt.
 3. Fris ruikend en schoon beddengoed
  In de overgang kun je soms minder prikkels hebben. Ook een bepaalde of sterke geur kan irriteren. Beddengoed van TENCEL™ is van nature hypoallergeen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld katoen en dons hebben bacteriën geen schijn van kans om te overleven. Door de antibacteriële eigenschappen blijft je beddengoed fris ruiken.
 4. Zacht voor je haar
  Ook je haar kan veranderen in de overgang. Een goede kwaliteit kussensloop helpt tegen klitten en vet haar. Dankzij de gladde vezels en satijnweving van TENCEL™ glijdt het haar gemakkelijk over het oppervlak van een kussenhoes, waardoor de kans op klitten minder wordt. Bovendien ventileert en absorbeert dit materiaal van eucalyptuspulp waanzinnig goed waardoor je minder transpireert. Daardoor wordt je haar minder snel vet. Dat zorgt ervoor dat je bij het wakker worden een frisser gevoel hebt.
 5. Rust, rust, rust
  Last but not least, het oog wil ook wat! Beddengoed van TENCEL™ ziet er heel mooi uit. Het voegt een vleugje luxe en tijdloze elegantie toe aan je slaapkamer. Met een scala aan prachtige kleuren transformeer je je slaapomgeving in een oase van schoonheid en rust. Precies wat je nodig hebt om stress te verminderen tijdens de overgang.

Ik hoop dat mijn tips je helpen lekker te slapen. Slaap zacht, ladies!

Liefs,

Sandie Chan
Co-Founder KOALA HUG

Op de hoogte blijven van alle nieuwste slaapkamertrends, onze slaaptips en leuke acties? Schrijf je dan gratis in voor onze KOALA HUG nieuwsbrief.