Waarom het wassen van TENCEL™ beddengoed in een waszak een goed idee is

Slaap je al op TENCEL™ Lyocell beddengoed of ben je van plan dit luxe duurzaam beddengoed binnenkort aan te schaffen (goed idee, want het slaapt geweldig!). Zoals bij elke textielsoort specifieke wasvoorschriften horen, geldt dat ook voor TENCEL™ beddengoed. Want het zou natuurlijk ontzettend zonde zijn als je luxe duurzame dekbedovertrekken en kussenslopen sneller slijten dan nodig is. Met de onderstaande tips kun je je de levensduur van je beddengoed eenvoudig verlengen. Een van onze onderhoudstips: met het wassen van je TENCEL beddengoed in een waszak verleng je de houdbaarheid van het beddengoed.

Een waszak biedt extra bescherming
Wasmachines zijn natuurlijk hartstikke handig. Tegenwoordig wassen we bijna al ons textiel in de wasmachine en doen we nog maar weinig handwasjes. Alhoewel je delicate textielsoorten niet per definitie met de hand hoeft te wassen is het wel handig om een paar simpele trucs toe te passen. Want een wasbeurt geeft onvermijdelijk meer wrijving tussen textiel dan bij een handwasbeurt.

De oplossing is simpel en effectief: een waszak. Een waszak of ‘laundry bag’ biedt extra bescherming aan je zijdezachte TENCEL™ Lyocell beddengoed. De kans op lelijke haaltjes of lusjes is minimaal. Het biedt extra bescherming aan je beddengoed. Wees niet ongerust dat je was niet goed schoon wordt want het komt goed en fris uit de wasmachine. Stop de wasmachine en de waszak echter niet te vol zodat het wat ruimte heeft te bewegen.

Nóg meer tips voor je TENCEL™ beddengoed
Je delicate beddengoed en handdoeken verdienen speciale zorg. We hebben nog een paar nuttige tips om de levensduur van je favoriete TENCEL™ Lyocell dekbedhoezen en handdoeken te verlengen.

1. Gebruik bij voorkeur een natuurlijk, chloorvrij wasmiddel om je lyocell beddengoed extra lang mooi te houden. Kies, als het beschikbaar is, voor een wasmiddel dat afgestemd is op de kleur van de was, dus speciaal voor wit, zwart of gekleurde stoffen. Dat houdt de kleuren extra lang mooi.

2. Eerder al genoemd is onze tip om dekbedovertrekken en kussenslopen binnenstebuiten te keren voordat je ze in de waszak stopt. De mooie kant van het beddengoed wordt op deze manier nog eens extra beschermd.

3. Naast het wasmiddel en het binnenstebuiten keren van je beddengoed, is het verminderen van het aantal keren dat je je lakens wast een andere gemakkelijke manier om de levensduur van je beddengoed te verlengen. Misschien dat je nog aan het idee moet wennen maar TENCEL™ Lyocell is hypoallergeen en temperatuurregulerend. Het hoeft niet zo vaak gewassen te worden als bijvoorbeeld beddengoed van katoen of bamboe. Je beddengoed blijft minstens twee keer zo lang fris.

Een kind kan de was doen!
Het gebruik van een waszak met ritssluiting is kinderlijk eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is het TENCEL™ Lyocell beddengoed waar mogelijk binnenstebuiten keren, in de waszak stoppen en de rits goed dicht ritsen. Stel het korte wasprogramma in op 30-40 graden Celsius. Hoe lager de temperatuur en hoe korter het programma, hoe beter voor je beddengoed. Bovendien is dit milieuvriendelijker doordat je minder energie verbruikt en scheelt het je ook nog eens geld. Een echte win-win situatie!

Lees hier ook onze blog ‘Hoe verwijder je vlekken uit je TENCEL™ beddengoed’.

Op de hoogte blijven van alle nieuwste slaapkamertrends, onze slaaptips en leuke acties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct 10% korting bij je eerste aankoop.